måndag 4 april 2011

Första tankar

Mina första tankar kring lördagens V75-omgång på Valla kretsar främst kring det redan nämnda guldloppet samt kring favoriten Alvena Pampas i den inledande avdelningen. Hästen är såld till Belgien och bröderna Martens och det är Christophe Martens som kommer att köra hästen på lördag. Jag är ingen större anhängare av Christophe Martens eftersom han presenterat ett antal huvudlösa styrningar dom gånger han tidigare kört i Sverige. Med Pelle Lennartsson i sulkyn så hade Alvena Pampas varit en dunderspik! Det är dock inget tufft gäng som han ställs emot och kapacitetsmässigt så är han överlägsen konkurrenterna i detta silverlopp. Dessutom är läget perfekt med bricka 2 men eftersom det är det Martens som svingar sig upp i sulkyn så är jag sugen på att gardera. Jag får plugga på loppet ordentligt under veckan för att hitta rätt garderingshästar. En klockren singel A-häst är Alvena Pampas dock.

Avdelning 2 är ett stolopp där nog Singing Matilda blir favorit med Pelle Lennartsson från innerspåret. Tara Defi, Pamona och K.L.M.Prelong ska försöka ta in 20 meter på Matilda. Det blir tufft om Matilda behagar gå felfritt.

Sedan är det alltså dags för omgångens godbit - guldloppet. Brioni vann spårlottningen genom att dra bricka 2 och bör vara en bra favorit att luta sig emot. Han har gått bra i alla årets starter och från ledningen så är mycket vunnet speciellt då de främsta motbuden fått spår längre ut på vingen och Beanie M.M. har ju fått det sämsta läget av alla. Kan Iceland verkligen ta ledningen från Brioni? Ifall han körs barfota runt om och med helstängt så finns möjligheten i alla fall.

Lägsta klassen drabbar samman i avdelning 4 och återigen får Lennartsson iträda rollen som favorit nu bakom Belgrado. Tredjespåret är perfekt och han bör sitta i ledningen senast efter 500 meter. Vem ska då kunna plocka ner honom? Mitt första motbud är Nurmos Dodge Caliber trots att han dragit nitlotten i och med spår åtta. Jag hoppas att Kontio inte backar utan laddar framåt direkt och kommer ner i ett någorlunda vettigt slagläge. Hästen besitter hög kapacitet och det såg ut som att han skulle plocka ner en såpass bra häst som Joyland Park senast. Jag noterade honom i min passas nästa gång-lista efter denna start. Han är på väg uppåt och är värd att passa i loppet. Det kommer att bli intressant att följa streckutvecklingen i loppet under veckan. Silvinho Bob blev det stallskrik på senast och han har ett perfekt utgångsläge från innerspåret. Svanstedts Kriss Kross Face får jag ta en närmare titt på under veckan. Tog sin första seger i Svanstedts regi senast.

Ytterligare ett stolopp, nu med lärlingar bakom tömmarna, dyker upp i avdelning 5. Här startar nästa häst på min passas-lista nämligen Calypso Sund med Oskar Florhed i sulkyn. Ekipaget startar med 20 meters tillägg och det blir svårare och svårare att ta in tillägg i och med att banorna blir självspringande nu i vår och sommar. Spontant känns det som att tilläggshästarna står bra inne i loppet men det är som sagt svårt att ta in tillägg den här årstiden. Det krävs att man pluggar på loppet ordentligt under veckan.

DD-1 tillika avdelning 6 på V75 är ett mycket öppet klass I-lopp där jag faktiskt har svårt att sia vem som blir favorit? Vekas Pride med Riccardo Bianchi från innern? Vågar spelarna verkligen göra honom till favorit? Det senaste loppet där han gjorde en grym insats har säkerligen fastnat på de flestas näthinnor och minnet är kort för de flesta spelarna. Loppet är svårlöst om nu inte Vekas Pride är lika bra som senast och för mig känns det som ett givet garderingslopp i nuläget.

Avslutningen består av bronsloppet och är även det ett mycket öppen tillställning. Ytterligare en nästagångare dyker upp här i form av Marshal Hackstable. Loppet går över 2640 meter och det är något som inte missgynnar Marshal Hackstable. Det är dock flera starka konkurrenter med i loppet och Joakim Lövgren, som haft en strålande start på säsongen, kommer att få många streck på sin Flip A Coin. Spetsen är vikt för sluggern Incredible Accent om man nu väljer att köra honom i spets? Han har dock inte varit som bäst i sina senaste starter. Senast så ville tränaren att man skulle köra hästen bakifrån men eftersom ingen annan ville ha spets så fick man köra där. Defensivt upplägg nu istället? Det är nyckeln till loppet och får en sådan häst som Flip A Coin överta ledningen så kan loppet vara över. Intressant är också Flemming Jensens Electrum som matchats försiktigt i enklare omgivningar innan detta. Han ståtar med fem raka segrar och är obesegrad i Flemmings regi. Tyvärr drog man spåret längst ut på vingen och jag har svårt att se honom räcka till seger i detta lopp speciellt om Flip A Coin kommer till spets. Värd att passa är såklart också Rafting Meslois som får Björn Goop upp i jollen från innerspåret. Björn har vunnit med hästen förr och att han sitter upp denna gång är såklart ett plus. Spåret kan dock bli en fälla.

Sammanfattningsvis så är det en mycket intressant omgång som Valla bjuder på. Tyvärr så blev det ingen jackpott till på lördag men jag tror att raden kan ge bra betalt trots detta. Man bör även ha i åtanke att omgången ingår i Elitlopps-meetinget och att vinnarna är garanterade en plats i finalerna under Elitloppshelgen. Detta borgar för att det kommer att bli ordentlig körning i loppen. Alla vill ju ha en häst till start under årets största travhelg. Även de inledande V4-loppen håller bra klass och vi får hoppas att vädergudarna är med oss på lördag. Ingredienserna för en härlig travdag finns verkligen på plats på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar