söndag 10 april 2011

Olympiafest!

Nästa lördag är det dags att njuta av årets hitills bästa tävlingsdag i Sverige. Åbys V75-finaler håller Elitloppsklass och ramloppen håller även de mycket bra klass. Jag hoppas verkligen att det blir kanonväder på lördag så att man slipper trängas inomhus med alla andra på plats. Kan vi få 15000 personer på plats i Mölndal?

Klass II-finalen mönstrar flertalet framtida klassklättrare i form av hästar som Balticas Yahoo, Yucay Boko, The Man, Markus Klipp, Francais Du Gull och Octopus. En otroligt fin klass II-final. Min söndagsfavorit är The Man tätt följt av Balticas Yahoo. Dagens näst bästa lopp efter Olympiatravsfinalen?

Klass I-finalen håller inte lika fin klass som klass II-finalen men även det är ett högoktanigt lopp med många fina djur. Pronto Ribb har imponerat storligen i sina senaste starter och verkar ha utvecklats flera klasser under vintern. Dexter Stone var lite sämre än väntat senast och formen kanske är ett frågetecken? Pitch Command är en slugger som tål att göra grovjobbet själv men att konkurrenterna har tillgång till open stretch denna gång är en nackdel för Tarzans springare.


Bronsfinalen går inte av för hackor den heller. Conrads Linsan, Indigo Broline, Nelle Pelle, Orali, Ågårds Ludde...puuuh!!! Svårt men otroligt inspirerande att kunna sätta tänderna i detta lopp och försöka analysera fram vinnaren.

I silverfinalen ska Baht Launcher försöka ta sin 14:e raka seger. I vägen för detta står Classic Tile och Yellow Eden och nu tror jag att Baht Laucher får se sig besegrad. Yellow Eden är den speedigaste hästen av de tre nämnda och vinner via open stretch?

Olympiatravet ser ut som följer:

1. Wellino Boko - Erik Adielsson
2. Local Conch - Flemming Jensen
3. Torvald Palema - Åke Svanstedt
4. Noras Bean - Stefan Söderkvist
5. Strong Boy D.E. - Björn Goop
6. Commander Crowe - Jean-Michel Bazire
7. Brioni - Joakim Lövgren
8. Yarrah Boko - Ulf Ohlsson
9. Marshland - Örjan Kihlström
10. Timetosaygoodbye - Johnny Takter

Vinnaren av spårlottningen blev Torvald Palema som kan välja valfri taktik...jag tror att Svanen kör bakifrån och försöker ta segern via open stretch. Commander Crowe är först framme får att överta ledningen? Kan Noras Bean vara rysaren från tredje invändigt eller väger han för tunnt i dessa sammanhang fortfarande?

En häst som hade platsat i huvudloppet, förutsatt att formen finns där, är Mathilde Tröjborg. Henne får vi se i Stoeliten istället. Årsdebuten var ingen höjdare och slutade med dubbla galopper. Fransyskan Nina De Gesvres, som slutade tvåa bakom Red Hot Dynamite i Finland igår, och norskan Tinita Love utgör dom främsta hoten till Mathilde. Lägg därtill vinterns succéhäst i Rydens Cindy och Stig H:s Sweet Case och vi har årets hitills bästa stolopp på menyn.

Jag ser redan framemot en härlig helg i Götet. Hoppas bara att vi har vädergudarna med oss. Det brukar vara riktigt fint i Göteborg vid den här tiden med varmt väder men vissa Olympiatrav har ju fått köras i snöblandat regn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar