tisdag 5 april 2011

Ronden sätter tonen för strecken

Tisdagens Travronden styr i mångt och mycket hur strecklistan till V75 kommer att se ut på lördag. Tillsammans med de tidiga Harry Boy-spelen så bestämmer dom vilka hästar som utkristalliseras som favoriter. I dagens utgåva har Ronden följande hästar som tipsettor till lördagens omgång:

V75-1: 2 Alvena Pampas
V75-2: 1 Singing Matilda
V75-3: 2 Brioni
V75-4: 3 Belgrado
V75-5: 13 Dreamalittledream
V75-6: 1 Vekas Pride
V75-7: 8 Electrum

Systemet som presenteras i tisdagens tidning ändrar man ofta på till fredagens utgåva då man hunnit gå igenom loppen mer grundligt men stommen till deras system förblir oftast densamma. Deras spikförslag är Alvena Pampas, Belgrado och Dreamalittledream. Kan inte tänka mig något annat än att man kommer att gardera Dreamalittledream i fredagens tidning. Personligen anser jag att både Vi Tippa och framförallt Guiden har mycket bättre tipsters och travanalytiker än Ronden men trots detta är det Ronden som styr streckutvecklingen. Mycket på grund av att man är först ute med tipsen av alla fackpublikationer.

Det är alltid roligt att se ifall Ronden har tippat en häst som etta som man själv inte tror ett dugg på. Vi har då en favorit som vi kan fälla och som den stora strömmen av spelare kommer att strecka och i många fall även spika. Jag tycker att Rondens favoriter i de tre avslutande avdelningarna på lördag är alla svaga favoriter och då har vi läge att ta betalt. Jag skulle tippa att Alvena Pampas blir omgångens största favorit trots Martens i sulkyn. Loppet håller inte högsta klass trots att det är silverdivisionen vi pratar om men några spelvärda hästar bakom favoriten bör vi hitta. Jag gillar annars att spika i den första avdelningen då de flesta spelare gärna garderar där för att minimera risken att åka ut direkt. Att sätta spiken redan i den första avdelningen ger dig onekligen "egde" gentemot dina motspelare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar