lördag 9 april 2011

Svårt på Valla...igen!

Lika lätt som det brukar vara på onsdagarna på Valla lika svårt är det när man kör lördagstävlingar. Återigen så fanns det bara ett system som överlevde alla sju avdelningar och för detta belönades spelaren med över 23 miljoner kronor. Själv lyckades jag ranka in raden på 8820 rader (5-4-1-7-7-1-9) och fick bara fyra rätt. Det var inte en enda streckfavorit som vann på V7:an idag!!! Mest nöjd var jag med min spik på Aggas Dyring (odds 8,78 23%) som jag valde att spika i ett öppet lopp. Hästen gjorde en femstjärnig insats och även tvillingen med den bortglömde Mockasin satt klockrent till över 56 gånger stålet. Jag lyckades få in två tvillingar till utöver denna till oddsen 3,58 och 40,48. Detta gjorde att jag gick plus idag. April har såhär långt varit en riktigt bra spelmånad och det behövs efter en riktigt trög vinter med spelen. Jag hoppas att formen håller i sig till nästa helg då jag åker till Göteborg för Olympiatravet.

Brioni tog sista chansen att knipa en biljett till Olympiatravet och vägen blev dit blev betydligt enklare när Iceland galopperade direkt när bilen släppte fältet. Brioni gled undan lätt i en snabb avslutning och noterade årets snabbaste tid i Sverige såhär långt, 11,5/1640a. Dagens omgång var alltså den första i Elitloppsmeetinget och det var härlig körning i de flesta av loppen. Martens körde bort Alvena Pampas genom att onödigt gå ut 700 meter kvar från ett perfekt läge. Björn Goop utnyttjade chansen blixtsnabbt med Persos Seaman när luckan dök upp. Jag tror dock att Persos Seaman kommer att vara chanslös i silverfinalen under Elitloppslördagen. Han är en nyttig häst som lever mycket på sin startsnabhet men mot dom allra bästa silverhästarna duger han inte. I bronsförsöket så kunde köhästarna profitera sig på att Marshal Hacksatable tvingades hålla ett mördande tempo i spets när Flemming tryckte upp farten med Electrum. Vinnande Yukon Boko kommer att vara lika chanslös i sin bronsfinal som Persos Seaman är i silverfinalen. Hade inte Galax Trot slagit på en galopp på upploppet så hade han vunnit loppet istället för Yukon Boko.

Lägsta klassen gick till Cool Caviar som verkligen inte behöver be om ursäkt för sin prestation. Ledande Belgrado fungerade inte alls idag och skrynklade ihop i god tid före sista kurvan. Där är det läge för "renovering". Lennartsson brände med alla sina tre favoriter då även Singing Matilda inte var märkvärdig i sitt stolopp. På förhand såg det ju ut att vara upplagt för fest i Lennartsson tecken. Det svänger fort i travet...

Prix Etain Royal i finska Seinäjoki vanns av Red Hot Dynamite med Daniel Olsson i sulkyn. Danne körde till spets på första bortre långsidan och kunde till slut hålla undan till en knapp men säker seger. Pappa Goop styrde på ut i tredjespår med Global Investment 800 meter från mål men var slagen tidigt. Det är en mycket ojämn häst och trivs nog allra bäst när han får vara med där framme samt med son Goop i sulkyn. Några Elitloppshästar såg vi inte röken av i Seinäjoki i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar