lördag 2 april 2011

Konsten att missa sjuan

Åter en lördagkväll med sex rätt. Frustrerande att vara så nära men ändå så långt borta. Spelade återigen endast för sju rätt vilket jag alltid gör när det är jackpott. Min rank var väldigt bra - 1-2-1-1-3-4-2 (48 rader). Det hjälper dock inte när man går kort i fel lopp. Spiken Hallsta Lotus vann. Två av tre a-hästar vann, Classic Tile och Torvald Palema. Tyvärr så missade jag Campbell Ås som var kuskförstärkt med Erik Adielsson. Trehästarslåset med Jaguar Broline, Kalypso Face och Dollar Access räckte inte. Så nära men ändå så långt borta. Att jag spelade vinnare på Ester Zonett i sista avdelningen var en klen tröst. Spelar inte vinnare med några större summor. Sjuan gav lite över 25000 kronor. Nybrink och Travtjänsten menar att Svanstedt körde bort Dollar Access genom att köra undan för tidigt. Jag tyckte det såg ut som att Erik skulle få luckan hur än Svanen körde. Vad hade sjuan gett om Dollar Access vunnit? 5000-6000 kronor? 12000 med V7? Inga jättepengar men det är alltid skönt att sätta sjuan. Det ger bevis på att man tänker rätt och att man komponerat ett bra system. Det ger självförtroende inför framtida lir. Att missa sjuan ger motsatt effekt. Man börjar tvivla. Man tar fel beslut. Man börjar fega...och fega pojkar får aldrig kyssa vackra flickor eller gå till luckan och lämna in vinstbongar.

Tredje delfinalen (varför delfinal och inte kval?) till Olympiatravet blev ett riktigt sömnpiller. Torvald Palema fick öppna första varvet i 16-tempo och Nu Pagadi gjorde verkligen inte någon glad. Tappade stilen fullständigt in över upploppet. Förhoppningsvist så är det inget allvarligt. Klara i dagsläget för finalen är Marshland, Strong Boy D.E., Wellino Boko, Timetosaygoodbye, Torvald Palema, Noras Bean, Local Conch och Commander Crowe.  Mer eller mindre som en "vanlig" gulddivision. Väldigt tråkigt att Rapide Lebel tackade nej till Åby. Vi får väl se vad det är för djur som dyker upp på Valla nästa lördag i "Sista chansen"? Det har varit mycket snack om att ge Maharajah ett wild-card till finalen. Varför? Han får väl starta i någon av delfinalerna isåfall och kvala in precis som alla andra. Jag slår vad om att samma journalister som vill ge Marre   ett wild-card skulle ha bloggat och skrivit krönikor på löpande band om hur orättvist detta varit mot de andra hästarna som varit tvungna att kvala om man nu hade gett Maharajah ett frikort till finalen. Större kappvändare än travjournalister är svåra att hitta.

Nästagångarna från dagens omgång var väldigt uppenbara för de flesta av lirarna. Jag tar med mig intrycken på Monster Drive och Quicksilver efter deras galopper samt Jaguar Broline som såg väldigt tankad ut efter att ha suttit fast med rubbet kvar in i mål. Både Travtjänsten och Raffe Vadsmo noterade också alla tre hästar som nästagångare så spelvärdet lär inte bli högt nästa gång de dyker upp i startlistorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar